Děti se prostřednictvím hravých aktivit seznámí s druhy ovoce a jejich odrůdami, které jsou typické pro náš kraj. Uvědomí si, co vše se musí stát, aby si mohly pochutnat na šťavnatém ovoci a produktech z něj. Seznámí se regionálními produkty a se značkou bio. Ochutnají ovoce sušené, povidla i mošty, aby poznali, jak naši předci ovoce uchovávali, aby měli přísun vitamínů i v zimě. Pomocí historických a současných fotografií se vrátí o desítky let zpátky, aby se dozvěděli, k čemu odkazují místní názvy Třešňovka, Ve Švestičkách či Mišpulky.
Pro rok 2024 nabízíme program s pečením posvícenských koláčů s kdoulovými povidly.
Klíčová slova : druhy ovoce, práce sadaře, regionální produkty, původní druhy ovoce
Čas : 2 vyučovací hodiny
Kde : program probíhá v Přírodní učebně u ZŠ J. Palacha v Kutné Hoře
Termíny : v průběhu měsíců září – října, max. dvě dílny /1 den
Pro koho: 3. – 6. třída ZŠ
Pomůcky: lžička, vidlička a hrníček na ovocné ochutnávky
Téma: EVVO
Délka konání: 90 min
21.9.2015 - 31.10.2024
interiér
Kapacita: 12/14 , Skupina: ZŠ
100 Kč
Uzávěrka přihlášek: 14.10.2024
Žádné další obrázky.